ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης

Σεμινάρια

Ναγοπούλου Πέπη

Αισθητικοκινητικές Διαταραχές στις ΔΑΦ

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε για τις Αισθητικοκινητικές Διαταραχές στις ΔΑΦ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σύντομο Βιογραφικό

Είναι παδιατρική Εργοθεραπεύτρια με εξειδικεύσεις σε ειδικές εκπαιδευτικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις που αφορούν στο αυτισικό φάσμα. Διατηρεί ιδιωτικό θεραπευτήριο στη Θεσσαλονίκη και διδάσκει στο τμήμα βοηθών Εργοθεραπευτών σε ΙΙΕΚ. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του E.C.C. (Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας), και τέως επιστημονικά Υπεύθυνη του Ξενώνα και των Κέντρων Ημέρας για άτομα με Αυτισμό Νομού Λάρισας καθώς και εξωτερική επιστημονική επόπτρια του Κέντρου Ημέρας για άτομα με Αυτισμό Νομού Καστοριάς. Δημοσίευσε ποικίλα επιστημονικά άρθρα και συμμετείχε ως εισηγήτρια σε πολλά εκπαιδευτικά και θεραπευτικά σεμινάρια.

Περιγραφή

Οι αισθητικοκινητικές διαφορές είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στη διαταραχή του αυτιστικού φάσματος με εκτιμήσεις έως και 90%. Πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν ότι οι αισθητικοκινητικές διαφορές μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ατόμων με αυτισμό, είναι επίμονες σε όλη τη διάρκεια της ζωής και μπορεί να υποδεικνύουν έναν πρώιμο διαγνωστικό δείκτη ΔΑΦ.
Οι αισθητικοκινητικές διαταραχές συχνά υποβαθμίζονται σε άτομα με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος ενώ είναι πραγματικά σημαντικός ο αντίκτυπός τους στην επικοινωνία, στις σχέσεις με τους άλλους, στην προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον, στις δραστηριότητες καθημερινής ζωής, στις γνωστικές δεξιότητες κλπ.
Οι αισθητικοκινητικές διαφορές στα άτομα με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος διερευνώνται από πληθώρα ειδικούς και έχουν αναφερθεί ευρέως στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο είναι αποκλειστικά για τους ενεργά μέλη και του εθελοντές του παραρτήματος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προαπαιτούμενα Σεμινάρια ή γνώσεις

Δεν είναι απαραίτητες γνώσεις ή ικανότητες για να παρακολουθήσει κάποιος το παρόν σεμινάριο

Βεβαίωση Σεμιναρίου

Δεν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σεμιναρίου στα μέλη.

Στους εθελοντές δεν δίνεται βεβαίωση για κάθε σεμινάριο ξεχωριστά. Στο τέλος της χρονιάς θα παραλάβουν βεβαίωση με τις συνολικές ώρες εθελοντισμού και με τα συγκεντρωτικά σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει.

Επικοινωνία

Για θέματα του σεμιναρίου μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω mail στο seminars@thess-autismgreece.gr ή τηλεφωνικά στο 6980409550 κος Χουζανάς Παύλος.

Ομιλητής

Ναγοπούλου Πέπη

Εργοθεραπεύτρια S.I. - N.D.T.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΕΠΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υποβολή Ερωτήσεων | Q&A

Μπορείτε να ρωτήσετε τον εισηγητή θέματα που θα θέλατε να συζητηθούν ή να απαντηθούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Οι ερωτήσεις και απαντήσεις θα αναρτηθούν στην παρούσα σελίδα μετά από το τέλος του σεμιναρίου

Θερμή παράκληση οι ερωτήσεις να είναι σύντομες, μέσα στην θεματολογία και να είναι γενικής υφής. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν διαγνώσεις ή εξατομικευμένες παρεμβάσεις μέσα από το παρόν Q&A

Για να υποβάλετε ερώτηση θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος σαν μέλος ή εθελοντής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης

| ΕΠΟΜΕΝΑ |

Κοκμοτός Παναγιώτης

Η χρήση των Κοινωνικών Ιστοριών

Οι κοινωνικές Ιστορίες αποτελούν ενα χρήσιμο εργαλείο για τα άτομα με ΔΑΦ.

Αλεξάνδρου Στράτος

Αυτορύθμιση στις ΔΑΦ

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε για την διαδικασία της αυτορύθμισης στα άτομα με ΔΑΦ