ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης

Σεμινάρια

Dr Βογινδρούκας Ιωάννης

Κοινωνική Επικοινωνία

Με το όρο κοινωνική επικοινωνία αναφερόμαστε στην σύνθεση των κοινωνικών και επικοινωνιακών ικανοτήτων. Ικανοτήτων που θα μας επιτρέψουν να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά στα διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο  Ιωάννης Βογινδρούκας είναι Λογοπεδικός, Διδάκτορας του τομέα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham,  School  of Education  με ειδίκευση στην Αυτιστική Διαταραχή. Εργάζεται στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Β. Ελλάδας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διάδασκει στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Διαταραχών Επικοινωνίας, είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας  και Επόπτης Κλινικής Πρακτικής του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών.

Ασχολείται με τον αυτισμό και τις γλωσσικές και επικοινωνιακές διαταραχές που συνυπάρχουν με αυτόν, είναι εκπαιδευτής του Γλωσσικού προγράμματος ΜΑΚΑΤΟΝ και του προγράμματος CYGNET, εκπρόσωπος του Intensive Interaction Institute στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του εστιάζεται στο ευρύ φάσμα των αναπτυξιακών γλωσσικών διαταραχών, των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, των πραγματολογικών διαταραχών και  στη χρήση εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οδηγός Εκπαίδευσης παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές» (2005), Εκδόσεις Ταξιδευτής,  έχει εκπονήσει  τη Δοκιμασία Γλωσσικής Αντίληψης και Έκφρασης (2009), τη Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου (2010) και τη Δοκιμασία Εικόνες Δράσης (2011), τα οποία έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις Γλαύκη,  είναι Επιμελητής του τόμου «Αυτισμός: Θέσεις και Προσεγγίσεις» του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, Εκδόσεις Ταξιδευτής (2007), του Οδηγού Εντατικής Αλληλεπίδρασης (2010), Εκδόσεις Ταξιδευτής και του τόμου Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές (2010), Εκδόσεις Επίκεντρο, έχει δημοσιεύσει και ανακοινώσει εργασίες του σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και διεθνή συνέδρια.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών και μέλος της Child Language Committee της International Association of Phoniatrics and Logopedics (IALP) καθώς και MC Μember του COST ACTION για τις γλωσσικές διαταραχές στην Ευρώπη.

 

Περιγραφή

[κείμενο σε εξέλιξη]

Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο είναι αποκλειστικά για τους ενεργά μέλη και του εθελοντές του παραρτήματος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προαπαιτούμενα Σεμινάρια ή γνώσεις

Δεν είναι απαραίτητες γνώσεις ή ικανότητες για να παρακολουθήσει κάποιος το παρόν σεμινάριο

Βεβαίωση Σεμιναρίου

Δεν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σεμιναρίου στα μέλη.

Στους εθελοντές δεν δίνεται βεβαίωση για κάθε σεμινάριο ξεχωριστά. Στο τέλος της χρονιάς θα παραλάβουν βεβαίωση με τις συνολικές ώρες εθελοντισμού και με τα συγκεντρωτικά σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει.

Επικοινωνία

Για θέματα του σεμιναρίου μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω mail στο seminars@thess-autismgreece.gr ή τηλεφωνικά στο 6980409550 κος Χουζανάς Παύλος.

Ομιλητής

Dr Βογινδρούκας Ιωάννης

Λογοπεδικός

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΕΠΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υποβολή Ερωτήσεων | Q&A

Μπορείτε να ρωτήσετε τον εισηγητή θέματα που θα θέλατε να συζητηθούν ή να απαντηθούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Οι ερωτήσεις και απαντήσεις θα αναρτηθούν στην παρούσα σελίδα μετά από το τέλος του σεμιναρίου

Θερμή παράκληση οι ερωτήσεις να είναι σύντομες, μέσα στην θεματολογία και να είναι γενικής υφής. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν διαγνώσεις ή εξατομικευμένες παρεμβάσεις μέσα από το παρόν Q&A

Για να υποβάλετε ερώτηση θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος σαν μέλος ή εθελοντής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης

| ΕΠΟΜΕΝΑ |

Καντάκου Φωτεινή

Σίτιση

Η διατροφή παιδιών με ΔΑΦ αποτελεί καθημερινή πρόκληση για τους γονείς και τους φροντιστές.Στην παρούσα συνάντηση θα διακινήσουμε από κοινού το ζήτημα της τροφικής επιλεκτικότητας στα πλαίσια της διαταραχής του αυτιστικού φάσματος.

Ναγοπούλου Πέπη

Αισθητικοκινητικές Διαταραχές στις ΔΑΦ

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε για τις Αισθητικοκινητικές Διαταραχές στις ΔΑΦ

Κοκμοτός Παναγιώτης

Η χρήση των Κοινωνικών Ιστοριών

Οι κοινωνικές Ιστορίες αποτελούν ενα χρήσιμο εργαλείο για τα άτομα με ΔΑΦ.

Αλεξάνδρου Στράτος

Αυτορύθμιση στις ΔΑΦ

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε για την διαδικασία της αυτορύθμισης στα άτομα με ΔΑΦ