ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης

Σεμινάρια

Dr Ιατρού Γιώργος

Φοβίες

Ποια η διαφορά του συναισθήματος του φόβου από την φοβία και ποια η λειτουργία τους στα παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος; Πώς μπορεί να τις αντιμετωπίσει ένας γονιός και ποιοι είναι οι ενδεδειγμένοι τρόποι παρέμβασης από τους εκπαιδευτές/θεραπευτές;

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο  Γιώργος Ιατρού είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και ψυχοθεραπευτής. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Ψυχική Υγεία από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει εκπαιδευθεί στη Συστημική και Οικογενειακή θεραπεία, στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία ζεύγους (EFT)  καθώς και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (HND in Counseling and Psychology, UK). Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ενσυναίσθηση και η παροχή φροντίδας και η Διαταραχές Αυτιστικοό Φάσματος. Εργάζεται περισσότερα από δώδεκα χρόνια στον χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης. Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου και σε ιδιωτικό πλαίσιο, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, είναι εξωτερικός συνεργάτης του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο την Εκπαιδευτική Ψυχολογία.

Περιγραφή

Η φοβία είναι ένας επίμονος, έντονος, διαρκής και παράλογος φόβος για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, χώρο, κατάσταση ή δραστηριότητα, η οποία μπορεί και να μην αποτελεί πραγματικό κίνδυνο ή απειλή (π.χ ένα ζώο, το σχολείο κ.α) και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια συμπεριφορά αποφυγής του παιδιού και έντονη υποκειμενική ενόχληση.

Ποια η διαφορά του συναισθήματος του φόβου από την φοβία και ποια η λειτουργία τους στα παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος; Πώς μπορεί να τις αντιμετωπίσει ένας γονιός και ποιοι είναι οι ενδεδειγμένοι τρόποι παρέμβασης από τους εκπαιδευτές/θεραπευτές;

Ελάτε να γνωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε πάνω σε ένα θέμα που αφορά πολλά άτομα με ΔΑΦ αλλά και τις οικογένειές τους! 

Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο είναι αποκλειστικά για τους ενεργά μέλη και του εθελοντές του παραρτήματος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προαπαιτούμενα Σεμινάρια ή γνώσεις

Δεν είναι απαραίτητες γνώσεις ή ικανότητες για να παρακολουθήσει κάποιος το παρόν σεμινάριο

Βεβαίωση Σεμιναρίου

Δεν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σεμιναρίου στα μέλη.

Στους εθελοντές δεν δίνεται βεβαίωση για κάθε σεμινάριο ξεχωριστά. Στο τέλος της χρονιάς θα παραλάβουν βεβαίωση με τις συνολικές ώρες εθελοντισμού και με τα συγκεντρωτικά σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει.

Επικοινωνία

Για θέματα του σεμιναρίου μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω mail στο seminars@thess-autismgreece.gr ή τηλεφωνικά στο 6980409550 κος Χουζανάς Παύλος.

Ομιλητής

Dr Ιατρού Γιώργος

Σύμβουλος Ψυχοθεραπευτής, Ψυχοπαιδαγωγός​

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΕΠΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υποβολή Ερωτήσεων | Q&A

Μπορείτε να ρωτήσετε τον εισηγητή θέματα που θα θέλατε να συζητηθούν ή να απαντηθούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Οι ερωτήσεις και απαντήσεις θα αναρτηθούν στην παρούσα σελίδα μετά από το τέλος του σεμιναρίου

Θερμή παράκληση οι ερωτήσεις να είναι σύντομες, μέσα στην θεματολογία και να είναι γενικής υφής. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν διαγνώσεις ή εξατομικευμένες παρεμβάσεις μέσα από το παρόν Q&A

Για να υποβάλετε ερώτηση θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος σαν μέλος ή εθελοντής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης

| ΕΠΟΜΕΝΑ |

Dr. Κοσσυβάκη Λίλα

Προωθώντας την επικοινωνία

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε για την επίδραση των νευρο-τυπικών (μη-αυτιστικών) στην επικοινωνία των αυτιστικών.

Dr. Βογινδρούκας Ιωάννης

Κοινωνική Επικοινωνία

Με το όρο κοινωνική επικοινωνία αναφερόμαστε στην σύνθεση των κοινωνικών και επικοινωνιακών ικανοτήτων. Ικανοτήτων που θα μας επιτρέψουν να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά στα διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα.

Καντάκου Φωτεινή

Σίτιση

Η διατροφή παιδιών με ΔΑΦ αποτελεί καθημερινή πρόκληση για τους γονείς και τους φροντιστές.Στην παρούσα συνάντηση θα διακινήσουμε από κοινού το ζήτημα της τροφικής επιλεκτικότητας στα πλαίσια της διαταραχής του αυτιστικού φάσματος.

Ναγοπούλου Πέπη

Αισθητικοκινητικές Διαταραχές στις ΔΑΦ

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε για τις Αισθητικοκινητικές Διαταραχές στις ΔΑΦ

Κοκμοτός Παναγιώτης

Η χρήση των Κοινωνικών Ιστοριών

Οι κοινωνικές Ιστορίες αποτελούν ενα χρήσιμο εργαλείο για τα άτομα με ΔΑΦ.

Αλεξάνδρου Στράτος

Αυτορύθμιση στις ΔΑΦ

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε για την διαδικασία της αυτορύθμισης στα άτομα με ΔΑΦ